Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ja tak til IC4-kommentarer

af Svend, 15/5 2011, 16:55 (4737 dage siden) @ Peter Christensen
redigeret af Svend, 15/5 2011, 17:09

Hvordan DSB så vil stille materiel til den nuværende køreplan - dét bliver spændende at se, for Bn'erne er væk, DD'erne er for en dels vedkommende på vej retur. Hvad skal erstatte de siddepladser? Måske kommer der en bunke MR til Sjælland alene af den grund at der ikke er andet tilrådighed?

Det er nemlig den helt store udfordring!!

Lad os lige glemme DSBFirst for en stund og koncentrere os om "kernevirksomheden" DSB. Man har åbenbart regnet med at få IC4-togsættene indsat i IC-trafikken og dermed kunne frigøre IC3-materiel til regionaltogstrafikken på Sjælland og Falster. Den holder desværre ikke, og nu er man på spanden. De schweiziske baner er klar til at overtage lejemålet på dobbeltdækkermateriellet, og hvad det ender med, må guderne vide. DSB har vist ikke mod på at indgå i flere kontrakter om dieseltog til fjerntrafikken, så løsningen bliver nok at IC3-togene får lov til at fortsætte nogle år endnu. Men hvad så med med regionaltrafikken i øst - det blæser i vinden, men trenden er vist indkøb/leje af nyt dobbeltdækkermateriel af en nyere type!

Som ringe i vandet er det ved at sprede sig/gå op for selv de mest jernbane-uinteresserede politikere, at der ingen vej er tilbage for at elektrificere det danske fjerntogsnet, alene af den grund at der ikke findes dieselmateriel på markedet. Allerede nu pågår der undersøgelser om elektificering af strækningen til Esbjerg, som sikringsmæssigt/signalmæssigt er forberedt til eldrift (strækningen er immuniseret). Atkins har desuden foreslået, at man starter med elektrificering af det nordsjyske net, stort set i samme takt som man "udruller" det nye signalsystem.

Det hele lyder meget fornuftigt, men DSB vil så først få nyt materiel (vi ser bort fra IC4-togene som måske skal bruges til noget andet ....?), når der er hængt køreledninger op over skinnerne omkring år 2018-2020.


Svend
(ikke ansat i DSB)

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak