Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

gammel teknologi, telefonmaster og stangtræk (Generelt)

af Morten Larsen, Nørresundby, 20/6 2011, 08:53 (4703 dage siden) @ Gert

Det var iøvrigt også i de år, at vi installerede en fremskudt sender/modtager til Aalborgs ragerradio på Limfjordsbroen (vejbroen) for at de kunne få ordentlig radiodækning i hele havneområdet. Antennen i masten på stationen var ikke tilstrækkelig velplaceret til dette formål.
Det var noget af et arbejde at få det installeret, idet der ikke er megen plads at gøre godt med i brotårnet på broen. Selve radiodelen blev anbragt ned i bropillen ved broens maskineri - som iøvrigt var noget meget flot gammel el-mekanik.

Jeg mener bestemt, at antennerne sidder på taget af brotårnet endnu, men formålet er helt forsvundet nu - der er slet ikke forbindelse til havnen længere - jo - stadigvæk til Grønlandshavnen.

Gert

Ovennævnte antenne sidder stadig på brotårnet.
Den meldte iøvrigt fejl til det nuværende radiosystem (den er tilsyneladende stadig koblet på) på én af mine nattevagter i FC Ab for ca fjorten dage siden, men fejlretteren måtte give op i nattens mulm og mørke, idet han ikke kunne komme til den på den tid af dagen (natten), og måtte køre retur til Kolding (!).

--
Mvh Morten L.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak