Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

MO-Hvor meget på krogen? (Generelt)

af Jens H. Bondesen, 27/12 2011, 12:33 (4507 dage siden) @ Jens MO-Møller

Hej Jens

Den ansatte vognvægt er selvfølgelig sjældent lig med den faktiske vognvægt. Den ansatte vognvægt er et kompromis for flere forhold, bl.a. belastning og bremseevne, og gælder både tomme, halvfulde og fuldlastede vogne. Men reglerne både var og er sådan, at de ansatte vognvægte er gældende ved fastsættelse af belastning og togvægt (samt bremseprocent).

Nu fik jeg måske ikke rigtig fat i om spørgsmålet var, hvad MO måtte eller kunne trække. Jeg svarede i forhold til, hvad de måtte have på krogen. Sådanne regler er normalt fastsat forsigtigt ud fra et ønske om undgå overbelastning med deraf forøget behov for vedligehold for ikke at tale om risiko for nedbrud. Noget helt andet er den (over)belastning man kan slippe afsted med i enkelttilfælde, uden at det medfører umiddelbart nedbrud.

Eksemplerne med 4 CL-vogne eller hjælpetoget, der skubber en stamme på omkring 390 t virker ikke spor urealistiske for, hvad de kunne klare. Men ved hjælpetogskørslen var lokomotivførerens forsigtighed nok afgørende for, at det ikke blot endte med to nedbrudte trækkraftenheder i toget.

--
Venlig hilsen
Jens H B


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak