Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB-ansatte: Skrot IC4 (Jernbanen i dag)

af Henrik Hansen, Vejen, 19/2 2012, 10:22 (4462 dage siden) @ Anders Pedersen

Jeg tror ikke DSB går med til skrotte IC4, men det eneste DSB skal er at stoppe leveringen så der ikke bliver bygget mere end 50 IC4 tilgengæld kan de udvide antallet af IC2 til 30

DSB kan ikke skrotte IC4 pga. det tåbelige forlig der blev indgået i 2009, som gør DSB til togproducent. IC4 er fuldt og helt DSB eget problem nu, Ansaldo kan blot læne sig tilbage og producere den samme gang skrot som hidtil. Ansaldo er nok også så langt med produktionen at man bliver nødt til at aftale alle 83 IC4 tog sæt - men om ikke andet, så er der reservedele til nogle år...

Hvorfor tror du IC2 er et bedre produkt end IC4 ?? IC2 er bygget over den samme platform som IC4, og har formodentlig alle de samme fejl som storebror har.

Det bedste var at tage tabet nu - DSB kommer alligevel til det før eller siden, og det er vist efterhånden kun cheferne i DSB der tror på IC4 efterhånden endnu.

Der findes i Europa materiel der kan leases for en periode indtil man får indkøbt nye elektriske togsæt, som Ansaldo forhåbentlig ikke går hen og vinder ordren på - det vil være en sand katastofe.

/Henrik


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak