Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

nattog i Danmark (Generelt)

af Hedegaard, 8/5 2012, 17:28 (4394 dage siden) @ Birger Jensen

hmmm... Det med tiderne behøver ikke nødvendigvis at være et problem. Der findes korte nattogsløb i udlandet, hvor man simpelthen bare vælger at "parkere" stammen på en banegård eller et sidespor i nogle timer, så de rejsende også kan få en roligere nattesøvn.

Så er der i øvrigt den polske nattogs-model, som jeg faktisk synes er genial, men umulig at gennemføre herhjemme.

I Polen har man et lokal-nattog system, som dækker de mindre provinsflækker rundt omkring i landet, hvor det ikke kan betale sig at sende store nattog ud. Dvs på de sene aften-tog (dette gælder både Regional og IC-tog) bliver der koblet en enkelt liggevogn bagerst på stammen, og dermed har du en mulighed for at kunne ligge ned, selv på de kortere ture. Nogle bliver også overført fra lokaltog til lokaltog
Det ville svare til at det sidste aften-tog mod Nykøbing F havde en liggevogn med, evt overført fra et af de sene Helsingør-tog.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

... og så kommer toget, Trine
... og så kommer toget, Trine

Dette hæfte på 48 sider udkom i 1972 på Signalpostens forlag. Undertitlen er ´en baneveterans erindringer fra Als og Sundeved´ og er baseret på dagbogsnotater fra Stationsforstander S. S. Nielsen, Sønderborg. Hæftet er i pdf-format og fylder 16 Mb.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak