Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Istanbul (Jernbanen i dag)

af UTJ, 12/8 2012, 16:51 (4282 dage siden)

Det er ganske interessant at se i andre byer at man kan det, der ikke kan lade sig gøre i København - nemlig moderne integreret overfladetrafik, der sikrer en hurtig og fleksibel på- og afstigning, samt anvendelse af kørebanen udenfor togtid (=sporvogne). I Istanbul fungerer den relativt nye linje forbilledligt og har just fået nye vogne fra Alstom (ikke de afbildede):

Ingen sporvogn:

[image]

Nu kommer den.......

[image]

....og kører forbi....

[image]

Ellers er det mest byens hovedbanegård som stadig er tiltrækkende, inkl et mikroskopisk jernbanemuseum. Er noget afstupmet i og med at nogle tog kører som bus de 300 km til den bulgarske grænse. Lokaltrafikken er der dog stadig, som her:

[image]

Ventesalen emmer dog stadig af Orientekspressen:

[image]

Banegårdsforholdene og lokaltrafikken afventer dog i mange henseender det ikke færdige Marmaray-tunnelprojekt under Bosporus, som er noget af en ingeniørmæssig bedrift, heldigvis godt forsinket af arkæologiske udgravninger, hvilket der bl.a. kan læses om her. Linieføringen kan bl.a ses på dette skilt i Üsküdar, men bliver også gennemgået http://www.ita-aites.org/fileadmin/filemounts/e-news/doc/ITANews11/TUST_OS_2005_marmara...

[image]

Hvad der skal ske med den brandhærgede, men alligevel ganske fantastiske hovedbygning på den asiatiske side (Haydarpasa i Kadiköy) er vist uvist, men flottere beliggenhed findes vist ikke:

[image]

I mellemtiden ligger jernbanefærgerne der fortsat, hvis der er noget at overføre:

[image]

Og forresten: tænk hvis turisterne havde sådan en sporvognslinje på Strøget i København:

[image]

Sidst men ikke mindst lå der et containerskib i havnen med denne last som jeg hverken kender udskibningshavn eller destination på (velsagtens en art billedgåde):

[image]

Lidt tættere på:

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Istanbul - UTJ, 12/8 2012, 16:51 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak