Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Aabenraabnen

af Ove Nygaard @, Fredericia, 27/12 2010, 12:31 (4869 dage siden) @ UTJ

Det er jo himmelråbende gak, at høre omtalte, f.eks når man tænker på at Aabenraa har ønsket at få et supersygehus til byen, og når man tænker på at banen netop forbinder kommunens store byer Aabenraa og Rødekro, denne lille bane vil kunne samle kommunen trafikalt og forbinde Aabenraa med jernbanenette til erstatning for den ynkelige delligense som kører i dag. Vores nuværende trafikminister er faktisk for små baner, men formanden for regionen Cars Holst er ikke, hvilken konsekvens der er i Venstre. Er der ikke nogen der kan råde Aabenraa's borgmester op inden det går hlet galt. En lille letbane vil måske kunne være løsningen.


Der er åbenbart ikke nogle, der har solgt ideen til borgmesteren om at få direkte IC3 fra København til døren i Aabenraa - det ville ikke være værst dyrt, for sporanlægget i Aabenraa kunne reduceres til en sporstopper......

Hej I Aabenraa fans.

Der har været et utal af forslag til genåbning af denne 6,7 km lange bane i årenes løb.
Nu ligger det nye supersyghus altså ikke lige op ad den tidligere stikbane mellem Rødekro og Aabenraa, men busbetjenes.
En "pragmatisk" løsning kunne måske være, at man ændrede stationsskiltene på Rødekro station til "Aabenraa". Så havde den nye storkommune sin banegård og ville blive optaget i alle køreplaner, også internationale.
De mange busafgange mellem Rødekro og Aabenraa er reelt bybusser, som man også ser i store byer, der har betydeligt længere afstande til banegården end i Aabenraa storkommune.
Og for god ordens skyld: Sporanlægget i Aabenraa er forlængst reduceret, så det er ikke her "hunden ligger begravet".:-(

Forslaget stilles vederlagsfrit til rådighed.

Godt nytår

Ove


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak