Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lillebæltsbroen - delvist camoufleret (Generelt)

af Steff, 12/3 2013, 21:08 (4063 dage siden) @ KimC

Go´aften!

Det er korrekt at det er Britiske opklaringskøretøjer og man kan også se nogle civile med våben, altså modtstandsfolk. Så billedet må være fra omkring den 5. eller 6. maj 1945.
Om broen er fuldstændigt sløret eller ikke skal jeg ikke afgøre, men de nærmeste bropiller har også fået en gang lak. Det KUNNE være en måde at halvere broens længde på optisk sammen med en fjernelse af de skarpe kanter.
Set fra luften og måske i lidt ustadigt vejrlig og 250 til 300 miles/h på dækket, kan dette sagtens give problemer og især gennem et optisk sigtemiddel.
Tyskerne var nu slet ikke så tossede til at sløre og Bomber Command og US 8th AF har hældt titusinder af tons sprængstof i søer og marker i den tro, at det var målet.
OK, to steder smuttede det helt i Danmark. På Kastrup lufthavn havde man opsat nogle "Decoy" attrap fly lavet af træ, hvilket medførte et læs brænde fra RAF engang i efteråret 1940. Og m.h.t. Shellhuset, der blev bombet i marts? 1945, var dette det eneste hus i hele København, der var sløret. Det gjorde jo POS ID noget nemmere.

Med venlig hilsen

Steff

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak