Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

MS lyntog (er det fusk?)

af Steff, 26/9 2010, 14:06 (4975 dage siden) @ Holger Cordtz

Kære Holger!

Nogen ved DSB museumstog har åbenbart syntes det var morsomt med at sætte design vingehjul på lyntoget. Således så det ud da det blev transporteret til Sønderjylland og vistnok også dagen efter.
Men de blev fjernet senere under prøverne og lyntoget kørte derefter uden de små "drillemærker".

Jeg synes du skal beholde fotografiet som det er, da det jo har set sådan ud en del af tiden under prøvekørslerne. Det bliver jo sjældne fotos, da det jo ikke vil forekomme mere. Du er nu i den heldige situation at være en af de få fotografer der har et billede med disse "drillemærker" på. Og når lyntoget igen skal på prøvetur for at få sin godkendelse til passagertransport, vil de jo nok ikke være på. I hvert tilfælde var lyntoget korrekt litreret og beskriftet ved præsentationen i Odense, manglede da også bare.

Iøvrigt kommer det nok ført ud af køre engang næste år med passagerer, da prøvekørslerne jo viste et par "smuttere" bl.a. ved nogle beviklinger i det elektriske. Det skal rettets ligesom det er påtænkt, at sende toget til Ar for montering af ATC, således at det kan køre med "lyntogshastighed" og uden at sinke andre tog senere på de lange skinner.

Så måske drillede mærkerne også andre end lige fotograferne!!:-)

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype
MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype

Den 15. maj 1943 skrev Maskinchefen ved DSB - Civilingeniør Hedegaard Christensen - denne artikel om statsbanernes nye motorvogn litra MK til bladet Ingeniøren. Det første togsæt af litra Mk-FK blev leveret fra Frichs og Scandia samme år.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak