Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Køre EA + DD idag tirsdag ? (Generelt)

af ulca, 6/1 2015, 19:43 (3451 dage siden) @ esni

Skyldes forsinkelsen af introen af EA+DD papir eller teknik?

Sikkert en kombination af begge. Det var efter sigende meningen, at fordi EA blev leveret i flere "serier" (vist nok 2 eller 3) og har diverse forskelle, så skulle ombygningen omfatte flere dele:

1. Opgradering og tilpasning af ZWF systemet, som de blev leveret med men i dag er afløst af en nyere version, som åbenbart ikke er kompatible. Efterfølgende skulle EAs ZWF svare til det som findes i ME.

2. Normalisering/standardisering af de forskellige systemer i lokomotiver, så de rent teknisk er identiske, modsat før hvor der var visse forskelle serierne imellem. Det skyldes at de lokomotiver DSB i dag har tilbage stammer fra alle serier, og derfor er det uøkonomisk at skulle have reservedele på lager til samtlige serier.

En sådan standardisering burde, i princippet, kunne give en typegodkendelse for hele flåden. Men muligvis kan denne være forsinket, det har vi jo set før.
Det kan også være, at selvom ZWS i ME og EA efter ombygningen skulle være identiske, så vil man alligevel teste samtlige lokomotiver inden de sættes i drift.
Sidst, men ikke mindst, kan det være at man under de første prøvekørsler har opdaget problemer og vil have dem afhjulpet først.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak