Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Opgave

af Poul Erik Bjerre, 19/2 2011, 16:58 (4817 dage siden) @ Søndenfjords

Tak for tippet, "Søndenfjord". Jeg var ikke opmærksom på EVP's billede af samme motiv. Ja, så er der jo ikke noget at sige til, at det blev gættet så hurtigt. Undskyld, Erik, det var ikke for at gå dig "bedene".
Som bonus for hurtigt svar, får I her en stribe billeder, som jeg har taget samtidigt med det første (måske samme dag?). Et af billederne giver et hint m.h.t. dateringen - billederne er formentligt fra 1977. Jeg har dog udeladt nogle billeder, som ligner EVP's påfaldende meget (og dine er bedre, Erik:-) )
[image]
Remisen i Nykøbing samt ukendt Køf.[image].
Dette billede af en His(?) og en Hks er først og fremmest medtaget af hensyn til dateringen. Der er en påfaldende lighed mellem dette billede og billedet på s. 116 i Mogens Duus' bog om Sallingbanen. Mogens Duus' billede er taget den sidste driftsdag, 30. september 1977, så jeg går stærkt ud fra, at mit billede er taget kort tid forinden. Godt nok skete der ikke meget i den sidste tid med jernbanedrift i Nykøbing, men mon ikke man kan regne med, at der ikke har været ret lang tid mellem de 2 billeder?
[image]
Færgen Morsø i Nykøbing M.
[image]
Færgen Morsø i Nykøbing M.
[image]
Færgen Morsø i Nykøbing M.
[image]
Færgen Morsø og Nykøbing M station, som i dag er restaurant. Færgelejet er fyldt op, og der er parkeringsplads på stedet nu.
[image]
Viadukt i Nykøbing M fra den aldrig færdiggjorte jernbane på Mors. I dag går en af indfaldsvejene til Nykøbing igennem viadukten, så den kom dog i anvendelse omend ikke helt som planlagt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak