Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hjælp til ferieplanlægning

af Henrik C, Kolding, 27/3 2011, 07:07 (4789 dage siden)

Hvis man stadigvæk har lidt at sige vedr. ferieplanlægningen og man skal på ferie i Tyskland samt kommer forbi Hermeskeil, så sæt lige et par timer af til Damplok Museum Hermeskeil.

Og det er absolut ikke et Museum som man fra mange andre steder er forvendt med. De har vel 5 - 6 maskiner i en remise der er i OK stand, lidt udstilling m.m. og så ikke mere!

Men på det store område udenfor holder der over 30 damplokomotiver og meget andet blandet, i knap så "god" stand. Men oplevelsen af at gå rundt blandt så mange damplokomotiver er aldrig prøvet før og der var en imponerende gejst hos "den" frivillige der ikke ville lade os gå selv :-D

I alt blev det til et par gode timer en sommerdag i 2008 med mange historier om de enkelte maskiner og en oplevelse ud over de sædvanlige og så var det iøvrigt konen og ungerne der ikke var til at få med hjem!

[image]
Damplokomotiver og andet godt

[image]
Endnu flere på rad og række....

[image]
Flere af maskinerne havde fået deres front sat i stand, udelukkende fordi at de synes det så godt ud..., det er jo en start.

[image]
Lidt plade arbejde påkrævet....

Se evt. mere om dette spændende sted her:

http://www.dmhk.de/

--
mvh. Henrik C

Avatar

Hjælp til ferieplanlægning

af Gert, Aalborg, 27/3 2011, 07:56 (4789 dage siden) @ Henrik C

Ja jeg var også forbi for nogle år siden. Vi var på ferie i Trier, så der er ikke så langt der ud. Det var helt tilfældigt at vi kom forbi.
En imponerende samling. Den giver en blandet følelese af glæde ved at se så meget bevaret - og sorg over tingenes tilstand. Ud over damplokomotiver er der også enkelete skinnebusser og El-lokomotiver.

Som lidt ekstra, er der et stort flyvemuseum i den anden ende af byen - skulle man vælge at lægge sin ferietur forbi Hermeskeil.

Gert

Jernbanebøger

Postautomobilet Gennem 100 År

Postautomobilet Gennem 100 År. Pris 360 kr.

Læs mere

ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak