Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

lidt med stena scanrail i dag (Generelt)

af clausc, 20/8 2012, 21:43 (4274 dage siden)

[image]

Avatar

Ombygning af Stena Scanrail

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 2/5 2013, 10:03 (4019 dage siden) @ clausc

ing.dk står der lidt at læse om Stena Scanrail (fra den 3. april 2013), idet der er planer om, at den med tiden skal ombygges til methanol-drift.
Udledningen af partikler og svovl bliver derved reduceret markant.
I første omgang skal hjælpemotorerne ombygges til gasdrift - og tak for initiativet, for i weekenden ligger Scanrail næsten to døgn i sit leje her i Frashawn med hjælpemotorerne igang.
På lidt længere sigt skal hovedmotorerne også ombygges til gasdrift - vi må så håbe, at det ikke ændrer alt for meget på hovedmotorernes meget karakteristiske og meget potente motorlyd.
Den lyd forstår fans at påskønne, mens andre nok ville kalde det for støj - især når de en stille nat bliver vækket ved 3-tiden, når færgen ankommer til Frashawn - det kan høres i en stor del af byen, og endda også udenfor byen!.

"Hovedpersonen" afgår her fra Fh en stille efterårseftermiddag sidste år - hovedmotorernes herlige brummen, mågernes skrig og kølvandets tyste plasken må man tænke sig til:

[image]

Og lige endnu et par amatørbilleder - de er fra efteråret 2012, hvor MY 1154 og MY 1158 forlader Vendsyssel (MY 1158 gik "på gulvet" under sporarbejde vest for Sindal, som omtalt her og her).

[image]

[image]

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak