Hvilken station?

af Lars Henning Jensen, fredag 10. august, 2012, 00:23 (3002 dage siden) @ Erik Olsen

Hvilken "dansk" station er dette?


Med sporet med Y-stålsveller tvivler jeg på at stationen skal findes i det nuværende Danmark. Jeg har set sådant spor i Tyskland, og når du skriver "dansk" station, kunne den være beliggende i den del af Holsten som i 1920 ikke vendte tilbage til Danmark.

Holsten har aldrig været en del af Danmark og har således aldrig hverken helt eller delvist kunne vende "tilbage til Danmark" ...

Hertugdømmet Holsten var en del af det tysk-romerske rige (senere det tyske forbund), og den danske konge har i en længere periode som hertug af Holsten været den tysk-romerske kejsers vasal (med det tysk-romerske riges sammenbrug i 1814 gik der lidt kludder i begreberne, men det er en anden sag).

Derimod var hertugdømmet Slesvig en del af det danske kongerige, hvor de skiftende hertuger (også den danske konge selv) var den danske konges vasal.

Alt dette er meget indviklet, og det har selvfølgelig ikke umiddelbart noget med dansk jernbanehistorie at gøre - og så alligevel ...:-)

Mvh
LHJ


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen