Avatar

Forkortelse for Aabenraa

af Morten Flindt Larsen, København K, 8/2 2014, 00:40 (3750 dage siden) @ esni

Ja, DSB, Post- og Telegrafvæsenet anvendte i meget vid udstrækning de samme stednavneforkortelser, bl.a. fordi mange DSB-stationer samtidig var offentlige telegrafstationer. Derimod benyttede de fleste privatbaner egne stednavneforkortelser på to bogstaver, og de var som regel i konflikt med de tilsvarende "statslige" forkortelser og med andre privatbaners forkortelser. Dette begyndte man først at ændre på i 1970'erne, da en del af de tilbageværende privatbanestationer og trinbrætter fik nye forkortelser på typisk tre bogstaver, som var indpasset i det statslige system.

Med hensyn til brugen af bolle-å, så har bogstavet været anvendt i Danmark længe før 1948: http://www.denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Sprog/Ortografi/Aa_aa

Udover Å/å, så benyttedes der i det statslige system af stednavneforkortelser også bogstaver med omlyd og accent aigu eller en trykstreg. Brugen af stednavneforkortelser udspringer af telegraferingen og har ikke som sådan noget med retskrivning at gøre.

Vh
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Postautomobilet Gennem 100 År

Postautomobilet Gennem 100 År. Pris 360 kr.

Læs mere
Brammingeulykken
Brammingeulykken

Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak