Dagens Nordbanen-foto 13. maj 1980 - billede 4

af esni, Frederikssund, 16/2 2014, 15:59 (3733 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Allerede nu kan vi jo lige så godt starte debatten: Hvad står der i loven om Nordbanen? Er ministeren bemyndiget til at erhverve arealer med henblik på etablering af et 2. spor Hillerød-Snekkersten? Og hvis han er (dengang var det jo "hanner"), har han så gjort det? Og hvis han har gjort det, er det så det, vi ser på dagens billede til venstre for sporet. (Jeg har Nordbanebogen på min reol; men er ikke i nærheden af min reol og kan derfor ikke slå efter, om svaret findes i bogen).


Som supplement til Niels' glimrende indlæg:

Jeg har ikke set, hvad der står i loven om Nordbanen. Men hvis vi kigger i denne lov, kan vi se, at 2. sporet Holte-Hillerød har krævet særskilt lovtekst (1918). Heraf kan man vel udlede, at den oprindelige lov om Nordbanen udelukkende har indeholdt enkeltspor.

Om der senere end 1918 er lovgivet om 2. spor Hillerød-Snekkersten, ved jeg ikke i skrivende stund.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

Selvom at der måtte separat lovtekst til for at udbygningning til dobbeltspor kan ske, så udelukker det vel ikke at en tidligere lov har bemyndiget at man kunne ekspropirere til dette formål i et eller andet omfang?

fx er der jo erhvervet arialer til 3. og 4. spor imellem Hellerup og Lyngby, men aldrig startet et anlæg med anlægslov etc


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak