Isbryderfærgen "VALDEMAR".

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, fredag 24. august, 2012, 22:13 (2981 dage siden)

Denne gamle færge har været "vendt" her i Forum nogle gange, senest er den nævnt her: http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=480 omend det ikke er den, der er emnet for tråden.

Nu "stikker den så igen sit hoved frem": Er der nogle blandt Forums læsere, der ligger inde med og kan/vil scanne et farvefoto af færgen i isbrydertiden, 1938 - 1959. Det behøver ikke at være et foto af færgen "solo", blot et foto, evt. postkort, hvor den er liggende ved kaj, måske et sted i baggrunden.

[image]
"Den gamle isbryder ”Valdemar” er, efter lang og tro tjeneste, købt til ophugning af firmaet Chr. Løgstrup, Randers, men nu er der kommet et nyt perspektiv for det gamle skib. Et firma i Halifax er interesseret i ”Valdemar” for at ombygge den til sælfangerskib. Skibet skulle være robust nok til at klare sejladsen i isfyldte farvande, og indtil der er en afgørelse i spørgsmålet, bliver ”Valdemar” liggende på denne ankerplads i Randers havn."

Dagbladet ”Sønderjyden”, torsdag den 1. oktober 1959.


Erik V. Pedersen
http://evp.dk/index.php?page=statsisbryderen-d-f-valdemar


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen