Så kom der nyt tag på Frilandsmuseets OHJ Qh 350.

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 9/7 2014, 02:18 (3583 dage siden) @ Niels Munch

Kære Erik,

Da NK af Perth, JB-P og jeg den 26.06.2014 besøgte Frilandsmuseet, så taget på vognen færdigt ud, men stilladset var der stadig:

[image]
OHJ QH 350, Frilandsmuseet 26.06.2014 (nm).

Desuden kunne JB-P og jeg mindes en ekspedition for 50 år (!) siden:

[image]
Øresundsvej Station med f.v.: NM og ESA, september 1964 (Foto: JB-P).

..... samtidig med, at vi kan glæde os til genopførelsen:

[image]
Øresundsvej Station, Frilandsmuseet 26.06.2014 (nm).


Bedste hilsener
Niels

----------------------------

Hej Niels (m. fl. :-) )

. . . og jeg var der d. 24. juni. Om vognen da så ud, som da Du fotograferede den to dage senere, tør jeg ikke sige. Jeg var (næsten) kun ved stationen, og kunne derfra se, at der ikke blev arbejdet på vognen. Jeg brugte til gengæld et par minutter på det "nedlagte" transformatortårn (NESA / stålplade-typen), der ligger næsten lige ved siden af - så det så I sikkert også.

-------------

Ellers herligt, at "man bliver kikket over skulderen". Her er det ikke til at snyde seerne. Fint.

Da jeg var der i dag, kom jeg lige på det rigtige tidspunkt. Ved ankomsten var der "rimeligt mange" materialer foran bygningen, men pludselig blev alt fjernet. Jeg troede i min naivitet, at det var fordi, der skulle se pænt ud, gennem de kommende ferieuger, ---men nej.

Der blev ryddet for at gøre plads til et stillads, der skal benyttes ved opsætningen af stikkene ("murbuerne") over vinduerne og færdiggørelsen af muren i det hele taget, til den kommende oplægning af plankerne for etageadskillelsen.

Der kom lige et par billeder i "kassen" af den nydeligt "ryddede" station, inden stillads-opstillingen begyndte. De følger de nærmeste dage.

-----------

Ellers er det herligt at gå rundt derude, og -med strittende ører- høre de bemærkninger / samtaler, der ellers ikke høres af nogen. Genopbygningen er ikke "bare" noget man gør. Der er mange problemen, vi andre næppe tænker på. Næsten totalt forvitrede mursten (nederst mod soklen), ødelagte / forvitrede cementsten, der ikke ikke længere fremstilles, nye mursten, der ikke længere har de samme mål, som var standard dengang, stationen blev opført.

Penge er det altoverskyggende problem. Hver gang man løber ind i et nyt problem (udfordring på nu-dansk), "gnaver det" i den alt for lille pengesum, man har at bruge af. Alene at høre de ansvarlige / bestemmende >< håndværkerne. Håndværkerne vil gerne gøre det rigtige her og nu, mens "kassereren" får kuldegysninger, ved tanken af det, der så ikke er penge til, og som er en nødvendighed længere fremme i byggeriet.

Nå, -- vi får se. Når der holdes ferie fra fredag og flere om en uges tid, er murstumperne på stationsbygningen fæstnet til fundamentet, og så er meningen, at der skal fortsættes med retiradebygningen, ---hvis ! ! !

Spændende at følge med i.

Hilsen,
Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=juli-2014

[image]

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak