Tipvognsbane på Aalborg havn

af Peter Andersen, Hedehusene, 25/8 2014, 09:58 (3534 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Der ligger nok ikke noget spor på stedet.
Selve vognene kan både være kassevogne til fx teglværksprodukter, købmandsvarer o.l., men også til tørv, hvor siderne er hængslede foroven, så læsset kan tømmes ud.
Formentlig er det kun noget materiel, der skal videre med en af alle rutebådene til en anlægsbro et sted i Limfjorden. Hvor er svært at sige, da der var snesevis af dem, både offentlige broer med person- og godstrafik, hvor man havde et spor til et pakhus i land, og private broer på teglværker, molerværker, grusgrave mm, samt ved købmandshandler.
Selv Vandbygningsvæsenet (VBV) havde ikke styr på dem, og de findes ikke alle nævnt i Havnelodsen. En af VBV's ingeniører skrev engang i en indberetning, at det i Limfjorden regnedes for allemandsret, at man anlægge en skibsbro ved sin jord, og VBV havde kun interesseret sig for dem, som var i nærheden af sejlrender og havne eller havde persontrafik. Alt hvad der lå i vige og på kyster med lavt vand havde VBV ikke registreret, og mange var anlagt før VBV eksisterede. Mange af broerne blev taget op om vinteren, da isen ellers ødelagde dem.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak