Avatar

Dæmningen ved Oldrup st./trb., Horsens-Odder Jernbane.

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 18/10 2014, 22:21 (3495 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Der kom en mail:

"Hej Erik

Kender du noget til historien om Oldrup dæmningen på HOJ banen? En samler har vist mig et postkort fra Oldrup st./trb. med tog, hvorpå der står “Oldrup” og “Den store Dæmning” fra omkring 1910. Han vil gerne vide noget omkring dæmningen.

Du må gerne spørge, om der er en særlig historie omkring dæmningen."

[image]
HOJ. Oldrup trb. -- 23. maj 1965.

Er der nogen her på Forum, der ved, om der skulle være noget særligt omkring lige netop dette dæmningsstykke, specielt højt, særlig svært at få opført el. lign.

Erik V. Pedersen.
http://evp.dk/index.php?page=hoj---stationer

[image]

.

Nu er alting jo relativt og om dæmningen øst for Oldrup er "stor" afhænger jo af øjnene, der ser. Når man som jeg er "født og opvokset" med dæmningen for det sydgående spor ved Lindenborg Å mellem Støvring og Skørping, virker dæmningen øst for Oldrup station gennem Tammebjerg skov ikke overvældende. Men set med datidens lokale briller, har den sikkert været gigantisk. Men den var da stor nok til at jeg valgte at fotografere den under en løbetur 1. maj 2010. Eller også forsøgte jeg måske bare at forevige det spirende forår.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]
Dæmningen gennem Tammebjerg Skov HOJ indkørsel til Oldrup station fra Odder/øst 1. maj 2010. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak