Minder fra VNJ i 70'erne

af Poul Andersen, 3/11 2014, 23:02 (3470 dage siden) @ Kai Bayer

Tak for de indtil videre fine fotos fra VNJ. Jeg var der i begyndelsen af 70'erne, og også et par gange senere, da jeg var flyttet op i nærheden af banen, nemlig til Grindsted.

Desværre er mine optegnelser fra begyndelsen af 70'erne ikke så korrekte, så igen får jeg brug for hjælp til stedfæstelse af en række stationer på VNJ. Heldigvis er der altid god hjælp at hente her på sitet:-)

Vi starter på Varde Vest. Jeg kan se, at min hvide VW 1200 holder på nogle af billederne. I 1971 blev jeg motoriseret, og var ikke længere afhængig af usikre ture, baseret på flinke bilister, der i slutningen af 60'erne og de første år i 70'erne trods alt stoppede op, når en ung mand stod ved vejkanten med tommelen i vejret. Det har jeg gode og drøje minder om.

Et af de mere drøje minder er lige præcis fra VNJ, hvor turen fra Nørre Nebel til Tarm på tommelen blev en langstrakt og noget trættende affære!

Men vi starter på Varde Vest. VNTJ lokomotivet husker jeg ikke, hvor jeg har fotograferet. Billedet stammer fra 71 eller 72. Og i mine notater har jeg skrevet februar 1971 og foråret 1973 ved nogle af de følgende fotos.

Billederne fra Varde Vest med de hensatte Scandia-skinnebusser må være efter VGJ´s nedlæggelse i 1972. VNTJ nr. 9 er fra Varde st.- lokomotivet er hensat ved DSB´s remise


[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]

Så kommer der fotos fra Oksbøl station.

[image]
[image]

Er Hyllerslev.

Fra Janderup station.
[image]

Fra Outrup station.
[image]
[image]

Og Nørre Nebel station.
[image]

Så kommer de stationer, som jeg ikke har navnene på - i vilkårlig rækkefølge:-)

Billum.

[image]

Lunde. 2 stk.

[image]
[image]

Vrøgum

[image]

Janderup.

[image]

Vrøgum

[image]

På nogle af mine negativ-strimler er der både VNJ og VLTJ fotos. Spørgsmålet er derfor, om dette foto er fra VLTJ eller VNJ ?

Før Hyllerslev i retning fra Varde Vest.

[image]

Afslutningsvis skal I lige vide, at der et eller andet sted i mine gemmer ligger farvefotos fra et besøg på VNJ i midten af 90'erne. Når jeg finder dem, vil jeg gerne vise dem frem også.

- Så fik vi styr på stationerne !.

Mvh.
Poul.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak