Onsdagsbilleder - Opstillede KS- sporvogne - 7.del.-6 foto

af Jesper Reinfeldt, 13/11 2014, 22:10 (3453 dage siden) @ Jean Mire Maison

Jean.
Du kan ikke altid regne med, at lister og andre detaljer lige passer med den eller den årgang og fabrik. De vogne er repareret og ombygget flere gange. Nogle vogne fotograferet lidt nedefra, andre lidt oppefra. Andre påvirket af skygger.
De to vogne vi har her, FS 22 og 31, begge Vulcan-vogne er også ret forskellige på flere punkter. FS 22 er udrangeret ret tidligt, 1927, så den er ret original på flere punkter: F. eks. intet mekanisk grusanlæg, forskelle ved bundrammens udførelse. Det vides at FS hovedreparerede flere vogne under 1. verdenskrig. Nr 22 er nok een af dem: Fornyelse af vinduesrammer med store skaringer i stolper til følge, der meget nemt kan have betydet flytning af div lister mellem vinduer og tag. Det virker som om at værkstedet i Allegade har kigget ind på lageret og sagt: "Hvad har vi så i dag vi kan bruge"!
På FS 31 har KS udskiftet det meste af vognkasse-skelettet til KS standarddele, så også her er der store forandringer.
Hvis du vil studere det nærmere, kunne du jo tage en tur til Østermarie. Så skal jeg gerne underholde med emnet.:-) Men endnu en gang: Den grønne vogn er FS 22 og fra Vulcan.[image][image]
Her er et par foto af FS 21 og 22. På FS 21 billedet kan du se skyggen under ristene. Fjerner du skyggen, sidder listen i midten. På FS 22 ser det ud til at listen sidder højere. Hver vogn er bygget individuelt af måske mange forskellige personer og der vil være forskelle.
Hilsen
Jesper


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak