Mandagsbilleder - kørsel for SMoK.

af Poul Andersen, mandag 19. januar, 2015, 08:47 (1731 dage siden)

"Svenska Motorvagnsklubben" (SMoK) som ejer, vedligeholder og kører særtog i Sverige med de tidligere SJ Y6-skinnebusser, foretog tidligere mange udflugter til Danmark for at køre med de forhenværende SJ-skinnebusser på de baner der havde anskaffet disse.
På Vestbanen havde vi flere gange besøg af SMoK, hvor der blev kørt særtog til både Oksbøl Syd og Nymindegab. Efterhånden som Y-togene overtog den daglige trafik, måtte der findes på alternativer, men da der stadig var SJ-skinnebusser som reservemateriel på Lemvig- og Vestbanen, og Odderbanen havde solgt en skinnebus til "Skinnebusgruppen Himmerland", var der stadig muligheder for at finde på spændende ture.

"Skinnebusgruppen Himmerland", havde med købet af HHJ YBM 29, planer om kørsel med udflugtstog på Løgstørbanen. SMoK kørte i maj 1996 en tur fra Viborg til Løgstør og retur. Tilfældet ville, at deres faste lokomotivfører var forhindret, og jeg blev forespurgt om at køre.
Det blev hurtigt til et ja ! - og med Løgstørbanens faste rangérleder ved min side, blev det en uforglemmelig tur på den for mig ukendte og flotte strækning.

[image]

YBM 29 navngivet "Kobbersmeden" klar til afgang fra Viborg.

[image]

Så er vi nået til Møldrup.

[image]

Næsten i Viborg og ved vejs ende efter en lang tur på 160 km.
I dag er både Løgstørbanen, YBM 29 og "Skinnebusgruppen Himmerland" historie.
YBM 29 lever forhåbentlig stadig i sit hjemland som SJ Y6 1130.

Den 1. og 2. maj 1998, havde SMoK arrangeret udflugt til både Varde og Lemvig.
Den 2. maj blev der kørt med VNJ MB 52+53 fra Varde til Lemvig, og med VLTJ YBM 17 på Lemvig Havnebane og fra Lemvig til Thyborøn Havn.

[image]

I Ringkøbing mødte vi et af Lemvigbanens Y-tog. Jeg husker ikke om man kørte plantog til Ringkøbing i 1998, ellers må det være et særtog med udflugtsgæster.

[image]

VNJ MB 52+53 ved siden af VLTJ YBM 17 ved værkstedet i Lemvig.

Mvh.
Poul.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen