Dagens damp på Jernbanen.dk

af henning h087 ⌂, Græsted, 5/4 2015, 17:07 (3318 dage siden) @ ojk37

:-)

"Til disse billeder vil jeg altid anføre fotografens navn. Men skal jeg gøre rede for mine aftaler/tilladelser med pågældende personer over for andre og hvem har i disse tilfælde kopi-rettigheden???"

som du selv skriver - anføre fotografens navn - nemlig ok

dine aftaler er personlige.

jeg har fx en masse brugstilladelser, men som regel ingen kopirettigheder - ( i fx AKs tilfælde, mens han levede havde jeg en sådan - men ved hans desværre for tidlige død, faldt den bort og overgik til OMJK, der arvede negativerne, men brugstilladelse har jeg stadig i aftale med OMJK - så derfor fotograf Arne Kirkeby, Arkiv OMJK, og hvis endelig samling h087. - sjovt nok bruger vi her i DK altid ordret arkiv - selvom det er en samling - i udlandet bruger man arkiv om dem der har negativet/rettigheden og samllung/collection ved den der evt har et billede og bruger det - ) - den ligger stadig ved den/dem der har fået overdraget negativerne mm. - og har så kontaktet de pågældende og forhørt mig om brugstilladelsen stadig er gældende - og - det var den - som regel ved de pågældende det eller har fået besked om det.
men lad os tage et eksempel.

en låner og "låner" en række fotomapper ved en anden, der har en masse fotos fra forskellige, med den besked at det er til personligt brug.

den pågældende scanner så og videregiver så fotos eller låner de pågældende mapper ud til en 3 person som så offentliggøre dem på nettet, og da foto er fx kodet med bogstav for navn - ja så er det ikke til at vide hvem fotografens navn er - vel.

men det var til personligt brug og ikke til ........

så......

men foto er fra før 1970 - så......... morale

mvh
henning h087


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak