Frosset i tiden: Den radioaktive jernbane.

af Marc, 16/5 2015, 23:16 (3270 dage siden)

Kort efter Tjernobyl-kraftværket nedsmeltede i 1986 besluttede den daværende sovjettiske regering, at lav ene "no-go" zone på 30 km i radius omkring værket.
Tusinder af mennesker forlod deres hjem i den tro, at de ville vende tilbage efter 3 dage, hvilket aldrig skete.
Området er i dag stadig stærkt forurenet med radioaktive partikler, men dog ikke mere end at man kan opholde sig der i et par timer.
Folk er derfor begyndt at udforske området omkring Tjernobyl, der nærmest er frosset i tiden.
En af dem hedder Emily Moser; en amerikansk fotograf of jernbanehistoriker, der besluttede at udforske den jernbane, der går lige igennem den "forbudte zone", nemlig strækningen Ovruch - Chernihiv, der ligesom resten af området har været overladt til sig selv siden 1986. Langs strækningen ses der stadig materiel og bygninger, som blev forladt under evakueringen.

http://www.radioactiverailroad.com/part4.html

Det var utroligt spændende at læse om banens historie, og dens triste skæbne, og jeg vil klart anbefale alle at læse den.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Frosset i tiden: Den radioaktive jernbane. - Marc, 16/5 2015, 23:16 [*]

Rangerlokomotiv litra ML
Rangerlokomotiv litra ML

I Jernbanebladet 1967 nr. 3 har vi fundet denne artikel om en ener på de danske skinner: rangerlokomotivet DSB ML 6, der blev bygget i foråret 1945 på Derby Works, som var de Britiske Statsbaners værksteder for det centrale distrikt.

Læs mere
DSB ME1511

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak