Avatar

Frederikshavn havnebane og 1 foto med spørgsmål

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 18/7 2015, 21:57 (3207 dage siden) @ Lars Møller Jensen
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, 18/7 2015, 22:13

og så et spørgsmål der relaterer til Frederikshavn havnebane.
I min samling findes dette foto taget af min ven Tønnes vistnok i 1970. Det er muligvis taget samme sted.
Men hvad er det for en sporkonstruktion man ser ? Jeg ved det ikke.

[image]


Kære Lars

Det er et yderst interessant billede. Jeg er enig med dig i, at billedet er taget samme sted og viser "havnebanens" passage af Kragholmen.

Jeg var lige ved at mene, at der umuligt kunne have været etableret jernbanespor der allerede i 1970, når man ved, at Frederikshavn ny station først blev ibrugtaget i 1979. Jeg ændrede dog holdning, idet jeg simpelthen ikke har nogen som helst form for dokumentation af, hvorledes området så ud i 1970: Jeg kan ikke finde hverken en sporplan, et luftfoto eller et almindeligt foto. Det tætteste jeg kan komme på, er nedenstående billede fra angiveligt 1975 og der synes at være en vis lighed mellem skiltene på de to billeder. Luftfoto fra 1954 viser dog, at der var jernbanespor på stedet allerede i 1954, hvor der dog var tale om et udtræksspor, der forløb øst-vest.

Jeg har heller ingen ide - overhovedet - om, hvorfor man kan anvendt det meget specielle sporskifte på dette sted. Man kunne jo fristes til at tro, at der har været en færgeklap i nærheden tidligere? Jeg ved det som sagt ikke.

Nogle af de lokale må kunne finde nogle billeder fra omkring 1970? Jeg har kigget på Frederikshavn Stadsarkivs Facebookside og på arkiv.dk uden held.

Bedste hilsner

Thomas

Klik på billedet for lidt højere opløsning.

[image]Dette billede er angiveligt fra 1975. Frederikshavn Stadsarkiv skriver på Facebook: "Der er sket meget siden 1975, hvor fotoet er taget. Her på billedet er man ved at flytte ...Krudttårnet, der lige kan anes bag ved siloen." Overkørslen for Kragholmen gemmer sig bag den røde bygning til venstre i billedet. Klik på billedet for lidt højere opløsning. Arkiv: Frederikshavn Stadsarkiv.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak