Næstved 1929

af Steffen Dresler, 20/1 2016, 20:11 (3020 dage siden) @ Steffen Dresler

Go´aften!

Kender I det, lige i det øjeblik man trykker på ”send” knappen, ved man at et og andet er galt. Og ja, mit svar med en vedhæftet særtogsplan, var datomæssig forkert ligesom oprangeringen, heller ikke var korrekt i forhold til informationerne i særtogsanmeldelsen.
På billedet er toget jo oprangeret MW-Ff-Ff-Ff og i særtogsplanen står Mw-Aa-Ff-Ff-Ik (med Tb).
Datoen på Tommys billede er 10. juli 1929 og datoen for toget på Særtogsanmeldelsen er 24. maj 1929. Altså toget rigtigt (selvfølgelig) men særtogsanmeldelsen forkert.
Nå, under alle omstændigheder er billedet optaget i forbindelse med de talrige prøveture der blev foretaget med både dette lokomotiv litra Mw (w=Wain=B&W) og dets søsterlokomotiv Mv, sådan meget populært.
Mw billederne stammer som sagt fra prøveturene, der i dette tilfælde (billederne) fandt sted i perioden 14. maj 1929 og 10. juli 1929, hvor man i hvert tilfælde er i Skibby. Men der er også særtogsanmeldelser helt op til den 28. juni 1929, hvor man køre på Vestbanen.
Billederne stammer fra et album, hvorpå står ”Hjalmar Schmidt”, hvem så end personen er.
Summa summarum, jeg har ikke en særtogsanmeldelse på det viste tog af den 10. juli 1929 og kan derfor kun gætte på, at toget er på vej på Sydbanen til Vordingborg og muligvis videre til Nykøbing Falster (Gedser?). Men det er gætterier. Men prøvetog er det!

Som et plaster på såret får i så endnu et billede fra en prøvetur, her den 9. juli 1929, hvor må I selv finde ud af, jer er ikke stiv i stationer.
[image]

Med venlig hilsen og undskyld til dem der opdagede fejlen


Steffen Dresler

NB: Tak Henning!!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MO1961Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak