Definitioner

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 24/1 2016, 15:54 (3016 dage siden) @ Thuecl

Hej

Er der nogen der vil hjælpe mig med hvad følgende betyder?

Vognladning - er når godset er en hel vogn? Fx en Carlsberg-vogn.
Stykgods - er det når godset er en eller flere pakker? Fx når jeg sender en pakke til en ven.
Tonkm - her er jeg helt blank. Det har naturligvis noget med vægten i forhold til antal km at gøre, men hvordan sammenhængen er kan jeg ikke regne ud.

Begreberne er brugt i bogen "Assensbanen" i afsnittet omkring mængden af gods banen transporterede i forskellige år.

På forhånd tak,


Thue

----------------------------------------------------

Vil da gerne prøve:

Vognladning (i den almindelige form): En hel vogn fyldt med gods fra een afsender til een modtager. Hertil kan man finde på andre kombiantioner, "Samlegodsvogne", hvor f. eks. en afsender "samler" småforsendelser fra en masse forskellige afsendere og sender den (fyldte) vogn til en modtager, der så videresender alle de enkelte forsendelser til modtagerne (vist i udenlandsk forbindelse). "Rutevogne": Hovedsagelig som alm. vognladninger, men efter særlige aftaler om transporten, - plan og modtagestation, evt. evt- -stationer. Dellastvogne: F. eks. flere gods forsendelser fra een afsender til flere modtagere, måske på efterfølgende stationer på vejen.

Stykgods: "Småforsendelser" fra flere forskellige afsendere, der befordres sammen med andre forsenderes gods, i "stykgodsvogne" på flere forskellige måder, efter de enkelte baner.

Ved DSB vil en stykgodsvogn oftest inde holde en masse gods (forskellige afsendere) fra en større station til en anden station (større/mindre, men med et vist behov) til flere modtagere.

På mindre strækninger / privatbaner, kan stykgodsvogne være "vognen" fra overgangsstationen (DSB) med stykgods til stationerne på privatbanestrækningen, eller den modsatte vej: Fra udgangsstationen med opsamling af stykgods på vejen til overgangsstationen.
"Tonkm " Een tons gods befordret over een kilometer.

-----------------

Det håbløse ved dette er, at der sikkert kan nævnes andre typer (som jeg måske har glemt her - ikke kender), men det er der altid andre, der gør.

Dog, --mon ikke de nævnte nogenlunde dækker ! ! ! ???

Erik V.
www.evp.dk

[image]

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak