Signalposten fra Viborg station

af Lars Henning Jensen, 18/2 2016, 17:40 (2992 dage siden)

God aften!

Onsdag var jeg en tur i Viborg í andet ærinde, men fik lige tid til at tilse signalposten på dens - forhåbentlig - midlertidige opholdssted hos Fa. Gardit.

Som det er fremgået andetsteds, er selve "toppen" løftet af, mens den murede underdel er fjernet på anden vis.

[image]
[image][image][image]

Billederne er taget med mobiltelefon og i modlys, så jeg beklager den tekniske kvalitet ...

Som det fremgår, er centralapparatet der stadig, og man må håbe, at de implicerede indhenter professionelt hjælp til renovering af dette - også selvom det selvfølgelig ikke skal "fungere".

Mht. murværket, hvis "nedtagning" har givet anledning til panderynker i dette forum, kan jeg oplyse, at der sås mindst én fyldt ophalercontainer med brokker på pladsen. Ved siden af lå der et større antal nye europaller med pallerammer, så mon ikke et antal murerlærlinge fra Mercantec får lov at "forlyste" sig med afrensning af mursten for gammelt kalkmørtel?

Gardit fortjener efter min opfattelse den allerstørste ros og anerkendelse for initiativet. Det kan godt være, at nedtagning og genopbygning ikke er foregået hhv. vil foregå nøjagtigt, som hvis Nationalmuseet eller Den Gamle By stod bag, men med det budget, som virksomheden med rimelighed må kunne binde i projektet og den korte tid, der har været til forberedelse og gennemførelse, er det dog al ære værd. Og havde firmaet ikke grebet ind, havde ingen gjort det - heller ikke "kloge-Aage'rne", der alligevel nok skal huske at bemærke alle fejlene.

Men selvfølgelig bør Gardit og Mercantec da gøre deres yderste for at renovere bygningen så korrekt som muligt - netop fordi de jo bruger rigtig megen tid og mange penge på det. Og jeg er da ret sikker på, at seriøse henvendelser fra folk med den rette viden og indsigt - og den rette indstilling ... - om hjælp til projektet vil blive modtaget i den rette ånd, ja måske endda med glæde.

Det bliver spændende at følge, hvad der sker!

vh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak