Bevaringsværdigt skilt i Slagelse?

af Steffen Dresler, 7/8 2017, 19:50 (2489 dage siden) @ Ole Stuhr Hansen

God aften til alle

Jeg går ud fra, at alle skribenter og forslagsstillere vedrørende godsskiltet, kender til og har set eventyrfilmen ”Indiana Jones” første film (og for den sags skyld også den sidste), ”Jagten på den forsvundne skat”. Her vil man huske, at ”Pagtens Ark” i sidste øjeblik bliver reddet, sat i en kasse og hensat på et tilsyneladende uendeligt stort depot for alle de sjældne genstande, man overhovedet kan forestille sig findes i verden og som ikke kan blive udstillet af mange årsager (f. eks. simpel pladsmangel). Sådan et tror jeg findes.

Så FØR man nu begynder BÅDE at gøre sig tanker om nedtagning, transport, præservering, opbevaring og opsætning HVOR og til glæde for HVEM, bør man vel først undersøge (og i dette tilfælde Danmarks jernbanemuseum), om de i det hele taget synes det er en god ide, bl.a. om skiltet overhovedet har en museal bevaringsværdi. Og dette gør man nok bedst ved, at kontakte de personer på museet, der har med netop samlinger mv. at gøre.
Altså ind på museets hjemmeside (http://www.jernbanemuseet.dk/da/) og find den eller de rette personer, der har dette som ansvarsområde og fremsend så en velbegrundet skrivelse hertil, nemt ikke sandt?

Det tror jeg er den korrekte fremgangsmåde.

Og hvis ikke museet er interesseret/har et, eller næsten tilsvarende skilt etc. og man selv stadig ønsker skiltet bevaret, så står det en frit for at kontakte ejeren og give et godt tilbud (man KUNNE jo lave en åben indsamlings/bevarings Face-book gruppe;-) ). Eller som skrevet af en udsendt medarbejder, gøre den nye ejer opmærksomt på skiltet, som eventuel anvendelse i det nye byggeri, altså at bevare lidt historie for eftertiden i noget nyt.

SÅ har man gjort sit!!

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

NB: Ole, jeg synes altid det er en god ide som det du gør her, med at gøre opmærksomt på ”noget”.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MZ1421
De danske Sukkerfabrikker
De danske Sukkerfabrikker

Aktieselskabet De danske Sukkerfabrikker (DdS) blev grundlagt i 1872 af finansmanden etatsråd C. F. Tietgen og blev snart en af Danmarks største virksomheder. Ved at bygge nye og opkøbe eksisterende sukkerfabrikker, fik DdS monopol på sukkerproduktion.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak