Ringeulykken 7. april 1935, 15 fotos af oprydn. dagen efter

af Claus E. Hansen, 13/12 2012, 00:25 (4161 dage siden) @ Peter Roland Hansen
redigeret af Claus E. Hansen, 13/12 2012, 01:00

Mit gæt er da branden udvikler sig, bliver motorvognen til højre trukket fri, alt i mens man afventer mere slukningsmateriel. På det ene af totalbillederne ligger der nemlig ikke helt så mange slanger fremme (det 9. med hjælpetoget bagved), det ser ud som om at man er ved at trække flere slanger frem. Det kan være forklaringen på at den anden motorvogn er helt udbrændt, efter at alle slangerne er der (så må vi jo se om min gamle brand CF-baggrund, har hjulpet nok til med den vurdering).

Men et kig i lokalaviserne fra dengang, vil sikkert også kunne kaste et lys over sagen. Dette vil nok kræve et besøg hos det lokalhistoriske arkiv i Ringe.

Billederne stammer i øvrigt fra et gammelt fotoalbum, som min medkollegianer var faldet over et eller andet sted. Der var også diverse med fra Tyskland efter magtovertagelsen i 1933, dem beholdte han selv. Undtagen et fra en større tysk station. Pga. et ret trist og ikke særligt spændende symbol på banegårdshallen, er jeg imidlertid lidt betænkelig ved at vise det også.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederDSB MZ1404 1Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak