Avatar

Hengemt juleknas

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 07. januar, 2018, 00:17 (534 dage siden) @ Morten Flindt Larsen
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, søndag 07. januar, 2018, 00:46

3. [image]
4. [image]


Billede 1 og 2 skal jeg ikke kloge mig på - det er før min tid.

Billede 3 og 4: Bremseslangen (eller hvad den nu hedder) sidder korrekt. På billede 3 er dampkoblingen (eller hvad den nu hedder) endnu ikke hængt op - det er den på billede 4 og den sidder korrekt.

Bemærk i øvrigt, at man ikke måtte "lænke" en skruekobling på en krog, hvorpå der i forvejen hvilede en skruekobling - der var simpelthen for stor risiko for, at den øverste skruekobling "hoppede af". Underligt, at den fejlmulighed aldrig blev fjernet - men det var jo nærmest umuligt. Skruekoblingen hænger derfor forkert - den skulle have hængt på den lille “krog”, der anes bag den.

Til slut: Bemærk det fine stykke ingeniørarbejde, der ligger bag udviklingen af dampkoblingen, der kan "vrides i alle mulige retninger og stadig være tæt." Man måtte i øvrigt ikke bruge to sammenkoblede dampkoblinger som "trappetrin", når man "bevægede sig op" ved adskillelse af to personvogne.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med en bog i 2019 om 150 år for Støvring

--
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Hornbækbanen 1906 - 1916 - 1966
Hornbækbanen 1906 - 1916 - 1966
Dette hæfte på 66 sider om Hornbækbanen blev i 1966 udgivet af Jernbanehistorisk Selskab som en hyldest til banens 50 hhv. 60 års jubilæum. Det er skrevet af Arne Gregersen i samarbejde med Holtrup og EVP. Hæftet er konverteret til pdf-format.
 Læs artiklen 

Jernbanebøger

Holbæk Havnebane
Holbæk Havnebane
Pris 150,- kr.
 Læs mere 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen