Avatar

Hengemt juleknas

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 07. januar, 2018, 00:17 (440 dage siden) @ Morten Flindt Larsen
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, søndag 07. januar, 2018, 00:46

3. [image]
4. [image]


Billede 1 og 2 skal jeg ikke kloge mig på - det er før min tid.

Billede 3 og 4: Bremseslangen (eller hvad den nu hedder) sidder korrekt. På billede 3 er dampkoblingen (eller hvad den nu hedder) endnu ikke hængt op - det er den på billede 4 og den sidder korrekt.

Bemærk i øvrigt, at man ikke måtte "lænke" en skruekobling på en krog, hvorpå der i forvejen hvilede en skruekobling - der var simpelthen for stor risiko for, at den øverste skruekobling "hoppede af". Underligt, at den fejlmulighed aldrig blev fjernet - men det var jo nærmest umuligt. Skruekoblingen hænger derfor forkert - den skulle have hængt på den lille “krog”, der anes bag den.

Til slut: Bemærk det fine stykke ingeniørarbejde, der ligger bag udviklingen af dampkoblingen, der kan "vrides i alle mulige retninger og stadig være tæt." Man måtte i øvrigt ikke bruge to sammenkoblede dampkoblinger som "trappetrin", når man "bevægede sig op" ved adskillelse af to personvogne.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med en bog i 2019 om 150 år for Støvring

--
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted
Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.
 Læs artiklen 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen