Julekalender den 6. december 2018

af Bent Hansen, torsdag 06. december, 2018, 11:20 (72 dage siden) @ Anders

Hej.

Jeg kender det godt, for mens jeg skrev et af mine tidligere svar, havde en anden sendt. Nå, jeg kunne have været hurtige, men når damen kalder, så lægger man, hvad man har i hænderne!

Heldigvis er det kun for sjov.

Skulle jeg ikke kende stedet som industribanefanatiker.........

I øvrigt besøgte jeg for mange år siden stedet sammen med Svend Guldvang og en ejer af nabomøllen lidt oppe ad åen. Også her havde der været fabrik med spor. Der var dog ikke minder og arkivalier, men oppe på loftet låg en båd. En af disse både, der på åen fragtede gods til blandt anden Alken, som de rigtige jernbaneentusiaster nok kender til, idet Alken Havnebane sikker vil ringe hos mange læsere. Båden var staget, trukket af heste eller af en lille dampbåd, sagde man.

Den næste kalenderlåge bliver dog ikke industribane. Billedet siger forhåbentlig heller ikke noget. Men er man lidt sproglig, kan man også her måske klare den. Hvis du ikke er, så talte Søren om "ikke et kongeslot, men en dronnningeborg." Og her var det "på papiret," for Klostermølle sluttede som papirfabrik. Min opgave skal nok løses af en kringlet sproglig hjerne, håber jeg.

Klostermølle er et besøg værd. Både for industrihistorien og naturen foruden smalsporene. Selv omtalte dame var begejstret.

Jeg lægger ud, inden jeg lukker maskinen ned midt på aftenen. Men du behøver jo ikke at åbne lågen før efter midnat?

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder
Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.
 Læs artiklen 

Jernbanebøger

Danske privatbaners motormateriel 1921-2001
Danske privatbaners motormateriel 1921-2001
Pris 380,- kr.
 Læs mere 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen