Aulum Grusgrav sidespor

af Ole Lund Jensen, torsdag 27. december, 2018, 19:23 (84 dage siden)

Ind mellem julefrokosterne kan man jo godt pludseligt blive blive ramt af tanken: Hvor lå Aulum Grusgrav sidespor egentligt?

Vi har tidligere berørt sidesporet, som angiveligt blev fjernet i 1936 og som i.h.t. Thomas Boberg Nielsens overigt over sideposr på fri bane var beliggende mellem Tvis og Aulum. Men nærmere bestemt hvor? Jeg har kigget på Luftwaffes lodfotos fra 1944 såvel som diverse skråfotos i Det Kongelige Biblioteks samling uden at finde tegn på sidesporet. Der findes i dag et større grusgravningsområde et stykke nord for Aulum på østsiden af banen; men ifølge LW-lodfotoene var der i 1944 dyrkede marker på dette sted, så det var næppe her, der var grusgravssidespor til 1936. En mulighed kunne være lidt tættere på Aulum, fortsat på østsiden af banen, for her er terrænet kuperet nok til, at der kan have været gravet grus.

Noget bud på en kilometerangivelse for sidesporets beliggendhed?

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Magle Mølle Papirfabrik, Næstved
Magle Mølle Papirfabrik, Næstved
Historien om både gamle og nye Magle Mølle Papirfabrik i Næstved, der var i drift fra 1875 til 2012. Få her historien om bygningen af den private industrihavn og det store fabriksområde med eget spornet, lokomotiver og vogne.


 Læs artiklen 

Jernbanebøger

Der kommer tog
Der kommer tog
Pris 280,- kr.
 Læs mere 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen