Frihavnen 1955

af FS1954, mandag 04. marts, 2019, 10:52 (76 dage siden) @ Christian

Her er et af de ældste kort over Frihavnen - det stammer fra 1896:

[image]

Det er i den lille bog "Copenhagen and its Free Port", Gads Forlag 1896:

[image]

Ud over disse oprindelige spor tilkom der med tiden rigtigt nok en masse andre, for eksempel var der inde i hjørnerne af Nordbassinet bittesmå drejeskiver, der lige kunne rumme én Q-vogn. Sporene fulgte så kajkanten, hvor vognene givetvis har været trukket af heste/skubbet med håndkraft. Indtil ca. år 2000 kunne man stadig i vejbelægningen ane, hvor disse drejeskiver havde ligget.

Det stemmer også, som Steffen skriver i et af indlæggene, at der ikke var store fabrikker i den nordlige del af Frihavnen. Her lå der lagre, haller m.v., blandt andet var der et stort krydderilager, ligesom Frihavnens Mønstringsbygning ("arbejdsformidling") lå her. Nordisk Film havde, så vidt jeg husker, også lokaler her - ligesom Riffelsyndikatet lå her, indtil det røg i luften. Og så var der kulbanen til Østre Gasværk. Det er i år 50 år siden, at den blev nedlagt. I Spor og baner nr. 44 er der en artikel om netop ØG.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Lokomotivfabrikker

3 flyttefirma tilbud
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen