Det ligner jo en sjællandsk HS men ...

af Steffen Dresler @, torsdag 23. maj, 2019, 09:57 (144 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godformiddag til alle

Prøv at se dette foto af SJS ARVAK, klasse H nr. 70, en Esslingen maskine.

[image]

Den "mangler" netop sikkerhedsventilen ovenpå fyrkassesvøbet og førerhuset er lidt længere end senere. Dette giver jo det udseende med en lille kulkasse og "manglende" sikkerhedsventil. Og lokomotivet har jo stadig den sjællandske skorstenshat.
Ved ombygning/ændring senere, blev førerhuset gjort kortere og derfor blev sikkerhedsventilen placeret foran førerhusvæggen, hvor den jo oprindeligt sad indenfor. Så mon ikke det var en årsag til at flytte førerhusvæggen lidt tilbage?
Så min konklusion er, at det er en Esslingen maskine der endnu ikke har fået ændret/ombygget førerhuset.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler.

NB: Torbens billede af Hs I 370 er jo ganske pragtfuldt og viser tydeligt en maskine på pladsen ved den gamle station 1/2, Gyldenløvesgade i baggrunden med Grevinde Danner stiftelsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

GDSHFHJ YM2
Med P 917 over Sjælland
Med P 917 over Sjælland
Lars B. Christensen har igen været i avisarkivet og har fundet denne levende beretning i Dagens Nyheder en søndag i 1935. I artiklen beskriver journalisten, hvilken oplevelse det var, at køre med på maskinen fra København til Korsør.


 Læs artiklen 
ContecRail
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen