Brenderup Station (OMB), 1964-66, 3 fotos + 2 film

af Claus E. Hansen @, lørdag 13. juli, 2019, 10:43 (93 dage siden)

Brenderup Station var ligesom "nerven" i det hele hos OMB, den var nemlig toglederstationen for hele OMB, og Christian Oddershede nåede heldigvis at være på pletten og tage fotos til gavn for eftertiden. Hvis man vil vide og læse mere om bl.a. dette og meget mere om OMB, så skal man da have Lars Viinholt-Nielsens bog om Odense-Middelfart-Bogense, som DJK´s boghandel stadigvæk må have, eller fx en af de førende hobbyforhandlere i DK, der gør sig i danske jernbanebøger. Hvis man er en nogenlunde habil modelbygger, er det jo også muligt at genskabet miljøet her i fx H0. Det vil dog kræve selvbyg af en del af det rullende materiel, og det vil være krævende.

Mvh
Claus

[image]
Datidens svar på en toglederstation. Der må have været en hel speciel stemning på Brenderup Station. CO.

[image]
Begyndende travlhed på stationen. Til højre holder der allerede en af de dengang forældede motorvogne (de fleste andre privatbaner havde forlængst satset på komfortable skinnebusser), og et formiddags damptog der gik fra Odense til Middelfart er ved at dampe ind på stationen. Som LVN bl.a. nævner det i hans bog, et tog der stort set kunne være fra OMB´s åbning i 1911, og vi skriver jo 1964-66. CO.

[image]
Og motorvognen i spor 3 (må det være?). CO.

Der findes også et par film ude på Internettet med OMB, og specielt på Youtube, har linket til dem før. Først fra Middelfart Lokal TV, som er den længste af filmene. Her får man et godt indtryk af OMB´s motorvogne også indvendigt, som bl.a. havde en fortid hos SFJ (Sydfynske Jernbaner) for nogens vedkommende.

https://www.youtube.com/watch?v=ADn0M9tZ1MY

https://www.youtube.com/watch?v=pDAYW4M8TAc

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Brenderup Station (OMB), 1964-66, 3 fotos + 2 film - Claus E. Hansen, 13/07 2019, 10:43 [*]
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen