Avatar

En bil-identifikations-opgave - LØST - OT

af Morten Flindt Larsen, København K, søndag 14. juli, 2019, 22:35 (199 dage siden) @ Niels Munch

Med al ære og respekt for dateringen, så ligner det for mig nu ikke et billede fra 1918.
Ligner mere et moderne digitalfoto som så er forvandlet til sort/hvid, hvorefter det er lavet et dårligt fritlægningsarbejde på billedet.

Jeg er nu ikke i tvivl om, at det er et aftryk fra Triangels oprindelige glaspladesamling. "Nogen" har "på et tidspunkt" klippet baggrunden bort fra papirbilledet og affotograferet det, alt med diskutabelt resultat.

Glaspladen er vist blevet afmasket ved, at man har smurt en speciel væske på pladens emulsionsside, der hvor der var uønskede ting, som man ikke ville have med på papirkopierne. Det var almindelig praksis dengang. Noget andet er så, at man ikke kan regne med dateringerne på de tidligere TRIANGEL-billeder; der står "1918" på de fleste, selv om en del beviseligt er nyere. Det gælder fx nedenstående af en DOBI-tankbil, der tidligst kan være fra 1922, det år firmaet blev dannet. Det blev i 1926 overtaget Det Forenede Olie-Compagni A/S (United Oil Company Ltd.) – dvs. det danske BP-selskab.

[image]

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen