Guldkorn på ing.dk

af XAL Olesen, 3/2 2020, 02:49 (1544 dage siden)

Jeg har bemærket at DSB har lagt et udbud på ny affjedring af dobbeltdækkervognene på eu-siden (se senere).

Jeg har ikke tænkt mig at bruge kræfter på dette udbud. Men i dag faldt jeg over en artikel fra 1921 på ing.dk vedr. bladfjedre i jernbanevogne. Så jeg blev lidt nysgerrig og åbnede linket:

https://ing.dk/artikel/1921-saadan-beregnes-optimale-bladfjeder-jernbanevogne-231882

http://www.e-pages.dk/ingarkiv/3954/

Inden jeg kom ned til artiklen på side 15 faldt jeg igen over spændende (?) artikler/informationer. Bl.a. side 3 hvor Henschel tilbyder lokomotiver (blev der solgt nogle i Danmark i 1921 eller derefter?). Eller side 9 hvor DSB har flere opgaver i licitation. Specielt oversigten nederst på siden viser at DSB var aktiv i 1921. Utroligt at der ikke skulle bruges flere kræfter på en licitation/udbud dengang.

Til sidst fandt jeg på side 15 (eller 497) omtalte artikel. Og konstaterede ikke overraskende at datidens bladfjedre nok ikke kan bruges i dagens dobbeltdækkere. Her er forresten udbuddet til nye affjedringssystermer i dobbeldækkerne:

https://eu.eu-supply.com/ctm/Supplier/PublicPurchase/241613/0/1?returnUrl=ctm/Supplier/...

Mvh
XAL Olesen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Indsend billeder
Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense

Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak