RØHJ fra fotoalbummet

af Ole Lund Jensen, 14/4 2020, 21:22 (1483 dage siden) @ Chivas

Kære Chivas

Ud over den af Morten Flindt Larsen nævnte bog om RØHJ er der en række yderligere trykte og elektroniske kilder til RØHJs historie. Jeg kan umiddelbart komme i tanker om følgende:

  • ...Både på dette forum og "nutidsforum" kan du prøve at søge på "RØHJ" eller "Ørnhøj"; så kommer der en hel del ældre tråde frem med billeder og historier fra RØHJ. Når der også ligger noget i det ikke-historiske forum er det fordi det oprindeligt klarede det hele - også det historiske.
  • ...I Signalposten 1976 nr. 4 er der en længere artikel om RØHJ - og med masser af billeder. Det pågældende blad kan tilgås ved i toppen af nærværende hjemmeside at vælge Modeljernbaneforum og så dernæst i toppen at vælge tidsskriftet Signalposten.
  • ...På Dansk Jernbane-Klubs hjemmeside findes følgende artikelsøgefunktion, som du jo kan benytte til at forsøge dig med f.eks. "RØHJ", "Ørnhøj" m.v.
  • ...Der findes endnu en bog om RØHJ, eller i al fald den sydlige del, nemlig Jon Høghs "Ringkjøbing - Nr. Omme Jernbane" udgivet af Bollerup Boghandels forlag i 2000. Bogen er helt uden fotografier, men rummer i stedet en hel masse perspektiviske tegninger af stationer m.v.
  • ...Endeligt er der jo det Kongelige Biblioteks store luftfotosamling, som kan tilgås fra sofaen ved at søge på "Danmark set fra luften - før Google". Når et satellitfoto af en del af Danmark kommer frem, skal du bare trække i det indtil du når til Vestjylland, og så kan du zoome ind og derefter klikke på de enkelte billedikoner. Der er fine luftfotos af i al fald flere af stationerne.

Hertil kommer naturligvis dagblade, lokalhistoriske arkiver samt banens arkiv, i fald det ligger bevaret i Viborg.

Så skulle der være nok til den nærmeste tid...

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak