En annan utländsk konstnär och en station (løst)

af Niels Munch, 11/7 2020, 10:04 (1385 dage siden) @ Anders Nordebring

Hej Anders,

Tak for en interessant opgave, og for stafetten! Det var ikke min mening - igen - at skulle have den, men blot at give et "med-tip".

I de tidligere sovjetrepublikker findes en del P36'er, som var den sidste damploktype, Kolomna byggede, bevaret. I alt omkring 35 stk. iflg. www.steamlocomotive.info . De fleste findes på museer o.l., men kun ganske få er opstillet på stationer. Her skulle mit natlige gæt på Orsha i Belarus vise sig heldigt:

[image](Orsha-Central'naya. Kilde: Wikimapia).

Billedet af Lenin, der i oktober 1917 i St. Petersborg proklamerer "al magt til sovjetterne", tilskrives kunstneren Vladimir Alexandrowitsch Serov (1910-1968), der blev kendt for sin "socialistiske realisme". Det oprindelige billede er malt i 1947; men kunstneren har udført det samme motiv flere gange, og i senere versioner er andre kendte socialister, som f.eks. Stalin, blevet "anonymiseret" eller udeladt. Således også på billedet i Orsha.

Lige nu er jeg løbet tør for kunst, og hvis en anden forumdeltager skulle snuppe stafetten, medens jeg rumsterer i tænkeboksen, er han/hun mere end velkommen!


Bedste weekendhilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Eventyrlige Rejseberetninger

Eventyrlige Rejseberetninger. Pris 170 kr.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak