Ugens Triangel - Mc-træf 1960 (2 fotos)

af Niels Munch, 28/1 2013, 11:29 (4146 dage siden)
redigeret af Niels Munch, 28/1 2013, 12:10

Go' formiddag forum,

Mine forældres bekendte i Bagsværd havde i skoleferien 1960 besøg af en feriedreng fra Svendborg, som var cyklet hele vejen. Selv havde jeg netop afsluttet en cykelferie til bedsteforældrene på Sydfyn, så vi havde begge "gode ben". Og da han gerne ville se Højerup Kirke og Stevns Klint, cyklede vi på en ikke så varm dag i slutningen af juli fra Gladsaxe og derneda'.

Aftalen var, at han skulle se lidt på kirker på turen, og jeg lidt på tog. På Køge Vest var denne Triangel lige ankommet fra Ringsted; vi fik lov at køre med ud til drejeskiven og hjælpe med at vende den:

[image]
KRB M 4" (ex DSB Mc 654), Køge Vest 07.1960 (nm).

KRB og ØSJS, der i 1956 havde fået fælles ledelse, anskaffede samme år 2 Mc-vogne (654 og 655) fra DSB, da begge baner, ligeledes samme år, havde udrangeret hver en motorvogn. Og da vi efterhånden nåede Rødvig, traf vi på den anden (der var blevet vendt):

[image]
ØSJS M 2" (ex DSB Mc 655), Rødvig 07.1960 (nm).

Således blev også "de gode ben" dokumenteret for eftertiden. På turen, der i alt androg knap 160 km og én punktering, fik vi også set Strøby kirke, Store Heddinge kirke og begge kirkerne i Højerup - samt selvfølgelig Stevns Klint oppefra og nedefra, en god førstegangsoplevelse for begge knægte.


Bedste hilsener, ikke mindst til UTJ (der ikke er feriedrengen, men Mc-fan)
Niels


Flere Triangel'er kan findes *her*.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lyntogenes triumftog mod Lillebælt
Lyntogenes triumftog mod Lillebælt

Lars Christensen har været i avisarkivet og fundet tre reportager fra indvielsen af Lillebæltsbroen og indsættelsen af de nye lyntog i 1935. Artiklerne blev bragt i Berlingske Tidende og Randers Amtsavis.

Læs mere

Jernbanebøger

Frygt og fascination

Frygt og fascination. Pris 250 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak