Avatar

DSB landsrabatkort

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 16/1 2021, 23:38 (1196 dage siden)

I sensommeren 1979 flyttede jeg fra Aalborg til Hvidovre for at læse på Københavns Universitet. Jeg tog meget ofte hjem til Aalborg i weekenderne og regnede mig frem til, at jeg kunne spare nogle penge ved at investere i et DSB landsrabatkort. Som det fremgår, kunne man med et landsrabatkort i hånden købe billetter til halv pris. Men det var en stor udskrivning for den unge studerende at skulle lægge 735 kroner "up front". Det har formentligt hørt med til regnestykket, at jeg - efter at have været uden indkomst (udover SU) i september, oktober og november - pr. 1. december havde fået et deltidsjob som HT-chauffør.

Nu vil nogen måske undre sig over, at kortet er købt på Randers station. Hvorfor ikke på Nørreport eller Rødovre stationer, som var de to stationer jeg pendlede mellem til daglig? Eller hvorfor ikke i Aalborg, som jo var "min" station? Baggrunden var følgende: I 1979 var der af betjente landstationer på strækningen Randers-Aalborg kun Arden og Skørping tilbage og af dem var Arden den mindste. Den ville jeg gerne støtte og derfor tog jeg til Arden for at købe mit landsrabatkort. Hvad, jeg ikke vidste, var, at Arden station ikke havde landsrabatkort oplagt, og at stationen derfor måtte have kortet leveret fra Randers station. Om omsætningen kom til at "tælle sådan rigtigt" på Arden station, ved jeg ikke. Men jeg var da lidt skuffet, da jeg fik kortet udleveret og kunne se, at det var stemplet på Randers station.

Med til historien hører også, at jeg allerede 1. februar 1980, efter at have været HT-chauffør i kun 2 måneder, blev ansat på Københavns Hovedbanegård som togbetjent på prøve. Det udløste ikke fribefordring i første omgang, og det var derfor dejligt stadig at kunne rejse til halv pris. Nogle gange valgte jeg dog "at rejse hjem på uniformen", forstået på den måde, at man "meldte" sig til togføreren og fortalte, at man rejste som passager i tjenestekupéen og var klar til at give en hånd med, hvis det blev nødvendigt, eller hvis nogle kolleger skulle "sendes hjem", i de tilfælde hvor de skulle rejse ikke-tjenestegørende i modsatte retning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]Forside

[image]Bagside


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • DSB landsrabatkort - Thomas Boberg Nielsen, 16/1 2021, 23:38 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak