Sakskøbing Roebanner imod Knuthenborg

af Anders Madsen, 25/2 2021, 09:55 (1156 dage siden) @ Thyge

Det går nordpå!
[image]
Vi fortsætter
[image]
Derhar vist kørt traktor her
[image]
Så kom vi til Nielstrup sidespor

De glimrende billeder fra Thyge fortjener at blive krydret med lidt jernbanehistorie. På netop denne roebanestrækning skete en slem hændelse i forbindelse med transport af kalkslam, som roebanen blev benyttet til om sommeren.

[image]
Lolland-Falsters Folketidende d. 22. juli 1959

Roetog antændte bygmark ved Nielstrup
”I formiddag ved 10-tiden blev Falck ved Maribo kaldt ud til Nielstrup ved Sakskøbing, og da man fik to alarmeringer om kornbrande baade på paa Nielstrup-jorderne og ved Rødeledsvejen i Vaabensted, tilkaldte man straks assistance fra Falck i Nykøbing F. samt Zonen i Maribo. Branden viste sig imidlertid kan at være koncentreret om en bygmark op mod roebanen, hvor man var i færd med at udkøre kalkslam. Gnister fra lokomotivet havde antændt marken, men ved hjælp af flammedaskere og indgriben fra gaardens høstfolk lykkedes det meget hurtigt at faa standset branden, saa kun et areal af omkring en halv td. land blev raseret. Det drejer sig udelukkende om afmejet byg, der var klar til opstilling”.

Samme dag bragte et andet lokalt dagblad nedenstående overskrift, der viser at kørsel med damplokomotiv om sommeren kunne være uhyggelig dramatisk.

[image]
Dagbladet Ny Dag d. 22. juli 1959

Det er overskrifter og artikler man ikke finder i dagens aviser!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak