Lidt opfriskning af jernbanehistorien, men hvor?

af Steffen Dresler, 16/3 2021, 22:03 (1136 dage siden) @ Leif Jørgensen

Kære Leif og alle i andre medgættere!

Det er jo hurtigt at I ALLE gættede hvor, men ja, Tømmerup Station (NAVAIR) og sæ´følig "Flyvergrillen".
Var lidt i tvivl om hvor meget der skulle anvendes som hint.

Har i søgen efter andet (før Corona) ledt efter spor fra standpladser og rullebaner fra krigens tid. Legede selv på betonrullebanen i syd som lille (sommeren enten Dragør eller HF Maglebylund) og havde både det gamle flyværft (nu Hollænderhallen) og en af hangarerne (nu rideskole) som "legepladser". Ville så undersøge hvor den gamle AB faktisk lå fra Dragør og rundt og op mod nord. De fleste steder er sporene (ha-ha) helt forsvundet, men nogle steder kan der ses beplantning eller som ved Tømmerup, at vejen følger den gamle sporlinje (ender nu ved en port ind til NAVAIR (Kontroltårn mv.) område).
Herunder billedet mod nord optaget samme sted.
[image]
Vidste IKKE at Ove Sprogø havde boet der, da han "dokumenterede" den øverste del af AB i en Olsen-Bande film;-) ;-) .
Så efter en tur i Fields blev det så idag jeg fik den indskydelse at finde rester af AB.

Tak fordi I gad lege med!

Bedste hilsener

Steffen Dresler

NB: Havde en chef i slutningen af 70´erne, der var krigsbarn omkring flyvepladsen. Han havde nok den mest veludstyrede sæbekasse vogn i maj/juni 1945. Udstyret med 2 tyske 30 mm flymaskinkanoner, venligst udlånt af Luftwaffe, på vognen. Hentet på flyvepladsen fra nogle fly. Nå, den lokale politibetjent mente nu at de skulle afleveres og det blev de så under protest!!

NB, NB: Luftwaffe var faktisk også leverandør af motorer til de første mange modeltog i spor 1, nemlig elektromotorerne fra bl.a. vinduesviskere på fly og andre elektriske systemer ombord, men det er så en anden historie.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak