Litografi. Litra S og D

af Steffen Dresler, 26/2 2013, 10:17 (4077 dage siden) @ Baumann

Tegningerne er udført af nok – efter min mening – en af Danmarks bedste illustratorer, nemlig desværre nu afdøde Erling Nederland.
Erling Nederland tegnede de første jernbanetegninger i Politikens ”Jernbanens Hvem Hvad Hvor” fra 1959. Erling Nederland var ikke ansat ved Statsbanerne, men fik opgaver fra mange andre hold med at gøre noget besværligt let og forståligt eller bare viderebringe et budskab i tegning i stedet for tekst.
DSB anvendte Erling Nederland udpræget fra midten af 1970´erne og frem, til at tegne bl.a. små foldere for publikum, som illustrator i reklamer, i reglementer samt i tekniske publikationer.
Erling Nederland havde en meget stor forkærlighed for jernbanerne og især dampen og helt specielt litra O, som han gerne ville tegne til bl.a. bøger om damp.
Efter hans pensionering tegnede han bl.a. stationsmiljøer for tidsskriftet Lokomotivet, hvor flere af hans stationer og også signalforklaringer kunne se på midteropslagene i karton eller kraftigere papir.
De viste to illustrationer var faktisk en del af en plakat størrelse udgivet af ØSJK med en række damplokomotiver. Man kunne også erhverve sig enkelttegninger. Tidspunkt kan jeg ikke lige komme til, da mit tegningsarkiv (affaldssæk med en hulens masses paprør;-) ) er utilgængelig p.t.
Men andre må da lige kunne hjælpe med dette.

Mvh


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak