Tegninger af jernbanemateriel, i hundredvis gratis

af Peter Roland Hansen @, 6/12 2022, 00:07 (508 dage siden) @ Steffen Dresler

Tak for de pæne ord om Jernbanearkivalier.dk. Det er altid stærkt motiverende. Vi er nemlig en lille gruppe som indsamler, digitaliserer og formidler Jernbanehistorisk dokumentation. Det der i første omgang drev os var, at samle den dokumentation som Veteranbanerne skal bruge til fremtidens restaureringer, vedligeholdelse samt godkendelser hos myndigheder, Vi har set en stor opbakning i dette arbejde.
De to "gamle" modelbaneklubber DMJK og JMJK har længe før der blev tænkt på at stifte DJK samlet tegninger til brug for modelbyggeri. DMJK har haft medlemmer, som har haft gode relationer til for længst nedlagte jernbaner og Statsbanernes værksteder, og de har gennem tiden samlet rigtig mange tegninger. Nordsjællands Jernbaneklub har gennem tiderne haft gode relationer til de to klubber, og da vi kom rigtig i gang med digitaliseringen, og der blev mulighed for, ved DVF mellemkomst, at opbevare tegningerne i Sporvejsmuseets nye magasinbygninger, kan vi nu opfylde et ønske fra modelbaneklubberne om at gøre tegningerne tilgængelige.
En anden god nyhed er at VELUX FONDEN har givet midler til indkøb af en helt ny storformat scanner, som kommer i gang i det nye år på Skjoldenæsholm.
Som nævnt foregår arbejdet på frivillig basis og derfor kan brugerne også i høj grad være med til at præge udviklingen i hjemmesiden med en aktiv indsats.
Vi vil gerne blive endnu bedre til at formidle nyheder i Jernbanearkivalier.dk. og modtager gerne forslag fra dette forum.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak