Kalenderlåge nr. 9 for 9. december 2022 - LØST

af kka-dk, 9/12 2022, 15:54 (504 dage siden) @ Thyge

Hej!
Ja så kan jeg ligeså godt fortælle at vi er på FJ Fakse Jernbane og i Fakse Ladeplads.
Med venlig hilsen
Thyge

Hej Thyge,

Du er hermed dagens vinder og stafet-fører for i morgen. Som du så rigtigt havde gættet meget tidligt er vi i Fakse Ladeplads, så det er fuldt fortjent.

Foto'et er affotograferet fra et familiealbum, og viser A/S Faxe Kalkbrud's årlige sommerudflugt for funktionærerne, ansat på hovedkontoret i København, og deres familier. Denne gik naturligvis med jernbane til Faxe Kalkbrud og videre til Faxe Ladeplads. Herren bagest til højre er min morfar, som altså arbejdede der, og forrest til højre er den lille pige såmænd min mor (deraf det lettere upassende i Niels Munch's bemærkning om pigerne ved Rivierafesten - men det kunne han jo ikke vide ;-) ). Ved siden af min mor sidder selvfølgelig min mormor.

Tidspunktet kan nogenlunde deduceres til at være omkring 1950, ud fra min mors fødeår. Men der var jo ikke mange fingerpeg i selve billedet omkring dette, så det ville have været unfair at lade dette være en del af opgaveløsningen, og anledningen ligeså.

Det helt eksakte fotosted har jeg selv brudt min hjerne en del med. Min afdøde morfar insisterede på det er Faxe Ladeplads, men jeg synes ikke at luftfotos fra 1954 giver noget umiddelbart bud. Der er jo tilsyneladende ikke treskinne-spor på stedet.

Jeg håber opgaven faldt i herreværelsets smag, og siger tillykke til Thyge.

Med venlig hilsen
Klaus K


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak