PKL billeder - Vesttyskland 1984

af Niels Munch, 5/6 2023, 10:45 (187 dage siden) @ Steffen Dresler

[image]

Vognen blev bygget i 1906 af Zypen & Charlier for CIWL med nr. 1700. Vognen var en af de få teak-WR, der blev udstyret med 3 akslede bogier. Vognen blev under den 1. verdenskrig tvangskøbt af Tyskland og indsat som MITROPA WR nr. 918. Var idrift her frem til ca. 1955 og via bl.a. forlaget ”Eisenbahn-Kurier” og ‘Stiftung Historischer Eisenbahnpark Niederrhein” sat i depot den 18. december 2015 på et depot ved Moers ved Rhinen. Vognen blev på et vist tidspunkt omkring ca. 1980 (usikker) ”tilbageført” til sit CIWL liberi, der dog er ”noget forkert” bl.a. i skrift og størrelse.
Hvad der skal ske med vognen ved jeg ikke og ej heller hvor fotograferet.

Hej Steff,

Vognen blev istandsat i 1984 og infgik i august samme år sammen med bl.a. nogle EK Rheingold-vogne i en udstilling på Güterbahnhof Bremen. Om det er dér, billedet er taget, aner jeg ikke. Vognen skulle nu befinde sig hos Süddeutsche Eisenbahnmuseum Heilbronn.

Kilde: Div. Drehscheibe opslag.

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hedeland Veteranbanes lokomotiver
Hedeland Veteranbanes lokomotiver

Her er en oversigt over alle smalsporslokomotiver (damp, benzin og diesel) tilhørende Hedelands Veteranbane (Industribaneklubben). Listen er forsynet med links til lokomotiverne i Jernbanen.dk´s database, hvor data og billeder kan ses.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak