"Magleby" -- Vanløse.

af Lars Henning Jensen, tirsdag 09. april, 2013, 07:59 (3162 dage siden) @ Erik V. Pedersen

.

Er der nogle her i "Herreværelset", der kender årsagen til dette: En tilfældighed eller er der en baggrund ??? Ligner villaen bare en Wenck-bygning, eller har han haft en blyant og en linial med i spillet ??? Er det -med sin beliggenhed vel ca. 100 meter fra banelinien og efter en større ejendom- alligevel en tidligere DSB-tjenestebygning / tjenestebolig (måske for stationsforstanderen) -- men hvorfor navnet "Magleby".

[image]

Prøv at se bort fra den meget høje betonsokkel.

Den gamle navneplade "Magleby" var allerede malet op et par gange i tidens løb med ikke helt sammenfaldende bogstaver, og nu var den overmalet med en helt ny betegnelse/navn, som dog også var afskallet og trængte til genopmaling.


[image]
[image]

Jeg har forsøgt at "male" det gamle navn op, oven på resterne.

Er der nogle gode gæt ???

Erik V. Pedersen,
http://evp.dk/index.php?page=tommerup---dragor

[image]

.

Kære EVK!

Det er meget muligt, at jeg er både blind, døv og arkitektonisk ignorant (det sidste mener jeg nu ikke er tilfældet ...), men jeg kan virkelig ikke se noget som helst "Wencksk" eller jernbaneagtigt ved huset i Vanløse.
Men det er et meget tidstypisk hus (som der findes - eller rettere fandtes - mange af rundt om i landet), og derfor kan det ikke undre, at det indeholder nogle/en del af de for tiden omkring århundredeskiftet tidstypiske træk for bygninger af den størrelse og således deler disse træk med Wencks omtrent samtidige stationsbygninger af den mindre sprudlende type.
(pyha, det blev en lang sætning til sidst :-) )

Mvh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak


Copyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen